Varhaiskasvatuksen kesä on leikkisä -JHL:n-blogikirjoitus varhaiskasvatuksesta

17.6.2023

Puheenjohtajamme Tarja Thaci on ollut mukana kirjoittamassa 16.6.23 ilmestynyttä blogikoirjoitusta "Varhaiskasvatuksen kesä on leikkisä – mutta myös toimelias ja työntäyteinen". Alla hänen osuutensa. Koko tekstin voi lukea TÄÄLTÄ.

Teksti ja kuva jhl.fi

”Stadissa on kliffaa olla snadi”

Kesällä pääkaupungin päiväkodeissa on mukavaa säpinää. Useita päiväkoteja samassa päivystävässä talossa. Kesällä on mahdollisuus tutustua lähipäiväkotien henkilökuntaan ja jakaa yhteisiä fiiliksiä lasten kanssa työskentelystä. Lapset saavat nauttia vesileikeistä, mahtavista retkikohteista ja miksei myös aurinkovarjon alla löhöilystä.

– Saman katon alle mahtuu hyvin moninaisia perheitä, kertoo Tarja. 

– Lapset puhuvat monia eri kieliä, tulevat erilaisista kulttuureista ja perinteistä. Se on rikkaus koko työyhteisölle.

Tärkeää kesällä, niin kuin muinakin vuodenaikoina on riittävä ja osaava henkilökunta.

– Meitä kaikkia tarvitaan ja erityisesti avustajia, jotka mahdollistavat tukea tarvitseville lapsille turvallisen arjen kesäpäiväkodeissa. Olisi tosi haasteellista, jos meillä ei olisi näitä sitoutuneita arjen puurtajia, Tarja pohtii.

Stadissa kesätoimintaa halutaan järjestää ohjatusti ja antaa lapselle mahdollisuus leikkiin ja liikkumiseen, lukuisissa leikkipuistoissa ja fudiskentillä. Päiväkodin pihalla nautitaan yhteisistä hetkistä myös kesälauluja laulellen ja grillimakkaraa paistaen.

– Jokainen odottaa kesälomaa, jonka varmasti kaikki olemme ansainneet, niin lapset kuin aikuiset. Näin jaksamme taas aloittaa syksyllä uuden toimintakauden hyvillä fiiliksillä, iloitsee Tarja.