EDUSKUNTAVAALIT 2022

Vaalistaja

Vaalistaja on SAK:n ja sen jäsenliittojen äänestysaktivointikampanja. Sen tavoitteena on antaa eväitä äänestyspäätöksen tekemiseen. Vaalit pidetään 2.4.2023. Voit myös äänestää ennakkoon.

Vaalistaja on sinua varten, joka kaipaat vaaleihin vähemmän poliittista jargonia ja enemmän helposti ymmärrettävää sisältöä. Taustoitamme vaalikeskustelussa olevia aiheita ja avaamme sinulle, miten puolueiden tavoitteet vaikuttaisivat työntekijän elämään. Erityisesti takerrumme siihen, mitä ei sanottu ääneen.

Osallistu mm vaalistaja-bingoon!

SAK:n vaalitartti kevät 2023 - JHl-edustajat rappusilla. Kuva Motiivi -lehti, kuvaaja Saija Heinonen. Kuvaa klikkaamalla pääset artikkeliin!

Sinä päätät, äänestä!

Suomella ei ole varaa siihen, että työntekijöiden asemaa kurjistetaan millään tavalla. Sinä voit äänestämällä vaikuttaa siihen, että päättäjiksi valitaan henkilöitä, jotka ylläpitävät suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ja ymmärtävät työntekijöiden asemaa.

Tutustu ja valitse oma ehdokkaasi SAK:n vaaligalleriasta. Sieltä löydät työntekijämyönteiset ehdokkaat, jotka ovat sitoutuneita SAK:laiseen arvomaailmaan.

Galleria on auki sunnuntaina 2.4.2023 järjestettäviin vaaleihin asti. Hakuja voit tehdä puolueen, vaalipiirin ja ammattiliiton perusteella.

Jos olet ehdolla ja haluaisit vielä mukaan eduskuntavaaligalleriaan, voit ilmoittaa halukkuudestasi osoitteessa eduskuntavaaligalleria.fi.  Galleriaan voi ilmoittautua 20.3.2023 asti. Kannustamme kaikkia JHL:läisiä ehdokkaita mukaan galleriaan.

Teksti - Kyllä joku hoitaa. Sinä päätät, äänestä.
Vasemmalla tiepora ja sitä pitämässä vain hanskat (näkymätön joku). Ja oikealla lapsia, joista etummaisen kädestä pitää vain hanska (näkymätön joku).

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023. 

Ennakkoäänestyksen päivät ovat 22.–28.3.2023.

JHL:n tavoitteet eduskuntavaaleissa 2023

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu yhteisillä verovaroilla. JHL:n tavoitteena on, että tuleva hallitus

  • parantaa suomalaista työelämää lainsäädännön kautta
  • huolehtii kuntien ja hyvinvointialueiden rahoituksesta
  • lisää koulutuspaikkoja työvoimapulasta kärsiville aloille
  • säilyttää julkisten palvelujen vastuun julkisella sektorilla
  • jatkaa ilmastonmuutoksen torjuntaa
  • vahvistaa kansalaistensa mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

JHL:n eduskuntavaali- ja hallitusohjelmatavoitteet on jaettu neljään osa-alueeseen, joiden alla on lukuisia aihealueeseen liittyviä tavoitteita. Osa-alueet ovat: