Uuden edustajiston kokous

8.6.2022

Uuden edustajiston järjestäytymis- ja kevätkokous on päättynyt tänään. Tässä uuden edustajiston jäsenen tunnelmia kokouksesta. Edustajistoon valittiin yhdistyksestämme pääluottamusmies Jaana Kesänen.

Ensimmäinen JHL:n edustajiston kokous on tosiaan nyt takana. Oli arvokasta päästä heti päättämään kunnallisen yleisen virka-ja työehtosopimuksen hyväksymisestä. Kokouksen aikana hyväksyttiin myös uusi liittostrategia.

Tänään pääsin käyttämään yleisen puheenvuoron kevään 2022 tunnelmista, erityisesti Helsingin varhaiskasvatusyhdistyksen jäsenistön kannalta. Monet olivat ensimmäistä kertaa lakossa koko työuransa aikana ja valmius lakkoilla oli suurta. Yhteistyötä tehtiin paikallisesti Juko- Jau- akselilla ja se oli merkityksellistä.

JHL liittona on työehtosopimusneuvotteluissa näkynyt sellaisena liittona, johon kannattaa liittyä, joka taistelee kaikkien jäsentensä puolesta, on valmis menemään lakkoon kaikkien jäsentensä puolesta. Monialainen, pienipalkkaisten työntekijöiden puolesta taisteleva liitto. JHL on solidaarinen ja kaikkien ammattiryhmien etuja ajava liitto.

Yhdistyksemme sai myös suuren jäsenvyöryn, lähes 1300 uutta jäsentä ennen lakon alkamista. Yhteydenottoja tuli paljon, uusia jäseniä, liittoa vaihtavia jäseniä.

Innostuin niin tunnelmoimaan, että puheaikani päättyi. Olisin halunnut vielä kertoa ammattialatoiminnan merkityksestä, miten sen avulla saataisiin uudet jäsenet kiinnittymään ammattiliittoon.Kiinnittymisen aika on nyt. Uusista ja vanhoista jäsenistä on pidettävä kiinni.

Muutama muukin asia jäi sanomatta, mutta niistä lisää syksyllä, kun syysedustajiston on aika kokoontua.

Kiitos kaikille kanssakokoustajille!